Реч председника Братства Михајла Милићевића

Реч председника Братства Михајла Милићевића

Драга Браћо и сестре,
Драги Милићевићи,

Потреба за саборношћу окупила нас је по први пут у Билећи 2001-ве године. Повод је било прво издање књиге „Братство Милићевића“ коју је уредила Др Десанка Вековић Милићевић, а то је био и први сабор Братства Милићевића који је осмишљен и организован, мудро и зналачки под руководством нашег братственика пуковника Анђелка Милићевића, који је на том сабору и изабран за првог председника братства.

Морам признати да је сама идеја о сабору Братства као и сами сабор на мене оставио снажан утисак, тим пре што се на сабору појавило и прво стабло братства и прва књига о нашем братству.
То је био сусрет братственика, браће и сестара, на једном месту- месту порекла свих Милићевића, који су се раселили по целом свету, створили породице и нова поколења, која су мало знала о свом пореклу и свом родоначелнику.

У Братству Милићевића родили су се многи који су оставили снажан утисак на своје потомство, почев од војсковођа, научника, инжењера, доктора у разним областима науке, живота и рада.
Не желим набрајати значајне личности које остају узори и непроцењиво благо Братства Милићевића, јер ћете то прочитати на сајту Братства и у билтену Братства Милићевића који ће се ускоро појавити у штампаном облику.

У нашим гласилима ћете имати прилику да видите који су циљеви и програми Братства, шта нас је водило кроз историју, како се наше стабло ширило и множило у различитим временима која су иза нас и шта треба да урадимо да нас је што више на овој планети.

Наша је света братственичка дужност да све те личности сачувамо од заборава и да се на њиховим делима и остваренима и сами учимо да остварујемо започето, а наша поколења да буду поносна што припадају једном од највећих братстaва у новијој историји – Братству Милићевића.